De kernactiviteit van het Repair Café is gratis repareren.

Wij repareren uiteenlopende gebruiksvoorwerpen. We repareren textiel (kleding), keuken- en andere huishoudelijke (elektrische) apparaten, (oudere) geluidsapparatuur, verlichting, klein meubels fietsen rollators en computers.

Als u bijvoorbeeld een stofzuiger of keukenapparatuur ter reparatie aanbiedt, verwijder dan graag een volle stofzak dan wel viezigheid (bijv. etensresten of anderszins) uit het apparaat. U wilt toch zelf ook niet in de viezigheid van een ander willen 'spitten'....

Het repaircafe is toegetreden tot de ANWB Lichtbrigade. We kunnen tijdens de openingsuren gratis uw fietsverlichting nazien en zo nodig repareren.

Moderne elektronica kan soms ook gerepareerd worden, maar bevat helaas veel onderdelen die niet makkelijk vervangen kunnen worden. Om die reden maken smartphones, flatscreens en digitale tv’s minder kans om hersteld te worden.

Een kapot onderdeel vervangen we als u dat even gaat halen bij de onderdelenwinkel, electra winkel of de doe-het-zelf-zaak. Soms kijken we samen met u in de gebruiksaanwijzing naar mogelijke oplossingen. Het is daarom belangrijk om de gebruiksaanwijzing (als u die nog heeft) en eventuele snoeren mee te nemen.

Naast het gratis repareren installeren bieden we u nog enkele andere diensten.

  • Vragen over bediening van (draagbare) apparatuur.
  • Uitleg over (draagbare) apparatuur.
  • Instellen van (draagbare) apparatuur.

Het repareren van computers is in sommige gevallen mogelijk. Maar het opnieuw installeren van een besturingssysteem zoals Microsoft Windows of Apple IOS dan wel omvangrijke applicatie software zoals Office vergt veel tijd en is redelijker wijs niet mogelijk tijdens de zitting van het repaircafe.


Kijk op de Wat is er Nieuw pagina voor de laatste toevoegingen en wijzigingen.