<

De kernactiviteit van het Repair Café is gratis repareren.

Naast het gratis repareren installeren bieden we u nog enkele andere diensten.

  • Vragen over bediening van (draagbare) apparatuur.
  • Uitleg over (draagbare) apparatuur.
  • Instellen van (draagbare) apparatuur.

Computers:

We kunnen mensen die in bezit zijn van een computer die draait op Windows (10 en 11) helpen met het oplossen van problemen zowel de hardware als de software. Ook kunnen we eventueel Windows opnieuw installeren op de computer.

Let op:

- Windows versie 7 wordt vanaf 14 januari 2020 niet meer ondersteund door Microsoft. Dat houdt in dat er geen beveiligings-updates meer komen na die datum. Oftewel het is zeker niet aan te raden een PC met Windows 7 na die datum nog te gebruiken.

- U dient zelf voor een legale versie van Windows te zorgen; d.w.z. u dient in bezit te zijn van een geldige Windows licensie (versie 10 of 11). 

NB: Windows 10 installeren op een computer die ouder is dan 6 jaar, heeft geen kans van slagen. De minimum eisen met betrekking tot Windows 10 zijn:

Processor
Geheugen
Harde schijf
Video kaart

Dual core processor
4GB
120 GB SATA HDD of SSD
Geďntregreerd op moederbord

NB Windows 11 kan alleen geinstalleerd worden op 'jonge' computers, die zijn uitgerust met bepaalde CPU's en zijn voorzien van een TPM 2.0 module.

Is de computer te oud of te licht voor Windows?

We kunnen dan de computer een tweede leven geven met behulp van het besturingssysteem Linux. Linux is een gratis besturingssyteem voor de computer. Er zijn allerlei soorten gratis software te krijgen voor Linux. Op deze manier kunt u de oude computer gebruiken voor internet en eenvoudige (=minder uitgebreide) programma’s zoals tekstverwerken en e-mailen.

Kijk op de Wat is er Nieuw pagina voor de laatste toevoegingen en wijzigingen.